Album Kritik : We Are The Void by Dark Tranquillity


01. Shadow In Our Blood 03:46
02. Dream Oblivion 03:48
03. The Fatalist 04:32
04. In My Absence 04:46
05. The Grandest Accusation 04:55
06. At The Point Of Ignition 03:52
07. Her Silent Language 03:33
08. Arkhangelsk 03:56
09. I Am The Void 04:00
10. Surface The Infinite 03:50
11. Iridium 06:43



Dark Tranquillity yılların eskitemedigi, her albumde kendini yenileyen, geliştiren ve istikrarını koruyan ender gruplardan. İsveç Death Metali denince önceden bilindik birkaç isim gelirdi fakat şuan öncelikli gelecek isim de Dark Tranquillity'dir...

Century Media Records etiketiyle piyasaya sürülen albumun çıkış tarihi 1 Mart.

Albumun, ilk dinleyişte kendini belli eden ve bir adım öne çıkan parçası 'Iridium'. Mikael Stanne' nin black metalvari çığlıkları eşliğinde derinlere götüren, 

oldukça depresif ve ağlatacak kadar melankolik bir parça.

Albumde favorim olan tam gaz 'In My Absence' biraz The Gallery zamanlarını anımsatıyor. Çok iyi rifflere sahip melodik bir DT parçası.

Yine 'Shadow In Our Blood' ve 'At The Point Of Ignition' daha ilk dinleyişte sevilebilecek, klavyeyle zenginleştirilmiş, melodinin güç kazandığı parçalar.

Klavyenin öne çıkıp gothic havaya bürüdüğü ve düz vokallerin de buna katkı sagladıgı (ki aslında album geneli için de bu havanın hakim olduğu söylenebilir)

'Her Silent Language' ise bana "Projector" albumundeki parçaları anımsattı.  Yanılmıyorsam albumde düz vokalin kullanıldıgı tek parça olma özelligine sahip.

Sound olarak alışık olduğumuz, pek yaratıcı olduğunu söyleyemeyeceğimiz bir album olsa da, konsept olarak başarılı olduğu söylenebilir 7/10.


Top 20 Metal Albums Of 1999

Kayıt Defteri Ayarları (regedit settings)

Kimi forumlarda "pc , net hızlandırma...vb" adı altında açılan konularda olayın abartıldıgını ve buna kanıp pc leri çöken arkadaşları gördügüm için bu yazıyı yazmak ve sadece gerekli gördügüm ayarları yazmak istedim...

Öncelikle Kayıt Defteri ne nasıl ulaşacagımızı belirteyim:
Başlat menüsündeki Çalıştır komutunu çalıştırıp kutusuna regedit yazdıktan sonra Tamam düğmesine tıklayarak ulaşabiliriz.



XP'nin hızlı kapatılması

Başlat-Çalıştır-Aç satırına regedit yazıyoruz:
HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlSet / Control anahtarına geliyoruz.
Pencerinin sağındaki alanda "WaitToKillServiceTimeout" sağ tıklıyoruz ve değeri 20000'den 5000 gibi bir değere indiriyoruz
(Çok fazla indirmek de dengeyi bozacagını düşündügümden değeri çok fazla düşürmedim 4te 1i yeterince makul bir değer=))


CD lerin Otomatik Açılmasını engellemek ***

Kayıt Defterinde sırasıyla HKEY_LOCAL_MACHINE\ SYSTEM\ CurrentControlSet\Services\Cdrom kaydını buluyoruz. Burada yer alan Autorun değerini "0" yaptığımızda Windows CD'leri otomatik olarak çalıştırmayı durduracaktır.
(Otomatik çalıştırma fonksiyonunu geri almak için aynı işlemi Autorun değerini "1" yapmanız yeterli)
***Bu ayarın üzerinde özellikle durmak istiyorum çünki son yılların en yapışkan virüsü olan Auto.inf bu şekilde virüslü bir cd, flashdisk, mp3player vb aygıttan biz açmasak bile otomatik olarak açıldıgı için bilgisayarımıza bulaşabiliyor.



Num Lock Açılsın

Her açılışta NumLock tuşuna basmaktan sıkıldıysak ve başlangıçta otomatik açık olmasını istiyorsak:
HKEY_CURRENT_USER/Control Panel/Keyboard anahtarına ulaşın ve buradaki InitialKeyboardIndicators değerini 2 yapıyoruz.
Eğer değer yoksa Yeni/Dize Değeri diyerek yeni bir dize değeri oluşturuyoruz.


Schedule Task Kapansın

IE sunucuya her bağlandığında “schedule task” çalıştırmak ister, bu da zaten yavaş olan internet bağlantısını daha da yavaşlatacagı için bu özelliği kapatmakta fayda görüyorum:
”HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/ Explorer/ RemoteComputer/NameSpace” anahtarındaki “{D6277990-4C6A-11CF-8D87-OOAA0060 F5BF}” alt anahtarını siliyoruz.



Paylaşımları Bilgisayarımdan Kaldır

Bilgisayarımdaki paylaşım listesine isteyenler rahatlıkla ulaşabilirler. Bu liste ne kadar uzunsa o kadar karmaşık görünür.İPUCU: Paylaşım simgelerini rahatlıkla silebilirsiniz. Bunun için ilk olarak Kayıt Defteri Düzenleyicisini çalıştırın. Ekrana gelen pencere üzerindeki "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Cur rentVersion\Explorer\ MyComputer\NameSpace\DelegateFolders" anahtarını aktif hale getirin ve hemen altındaki "{59031a47-3f72-44a7-89c5-5595fe6b30ee}" öğesini silin. Windows XP'yi yeniden başlattıktan sonra paylaşım simgeleri artık Bilgisayarım penceresinde görünmeyeceklerdir.


Paylaşımları Bilgisayarımdan Kaldırctfmon.exe nin otomatik olarak başlamasını engelle
Başlat menüsündeki Çalıştır komutunu çalıştırıp kutusuna
Regsvr32.exe /u msimtf.dll
Regsvr32.exe /u Msctf.dll
yazıp onaylıyoruz.

Şimdi kayıt defteri dışında gerekli gördüğüm birkaç ayarı paylaşmak istiyorum...

Öncelikle Başlat menüsündeki Çalıştır komutunu çalıştırıp kutusuna gpedit.msc yazıp tamam diyoruz ve karşımıza Grup İlkesi Penceresi geliyor. Şimdi burdan neleri değiştireceğimize göz atalım...


Rezerve Bant Genişliğinin Serbest Bırakılarak %20 internet hızını arttırmak
Windows xp professional %80 internet hızını kullanmanıza izin veriyor İnternetinizin hızını % 20 arttırabilmek için Başlat >çalıştır >gpedit.msc >bilgisayar yapılandırıcısı >yönetim şablonları >ağ >Qus paket zamanlayıcısı >ayarlanabilen bant genişliğini sınırla >etkin >bant genişlik sınırı = 0 >uygula >TAMAM (önceki bant genişlik ise=20)

Kullanıcı Yapılandırması>Yönetim Şablonları altından ise opsiyonel olarak istenilen değişikler yapılabilir.

(örneğin; "Belgelerim simgesini başlat menüsünden kaldır" yazısının karşısındaki "etkin" seçeneğini işaretlersek belgelerim simgesini başlat menüsünden kaldırmış oluruz)