Album Of The Month: Poison Awaits by Darkseed


01. Roads (3:27)
02. Incinerate (6:18)
03. Poison Awaits (4:22)
04. Seeds of Sorrow (4:40)
05. All Is Vanity (4:23)
06. Black Throne (4:42)
07. A Dual Pact (3:59)
08. Torn To Shatters (6:00)
09. No Promise in the Heavens (4:25)
10. Striving For Fire (5:09)
11. Timeless Skies (4:18)
12. King in the Sun (4:29)

***
Ve beklentim sona erdi. Favori gruplarımdan Darkseed 2005 yılında piyasa sürdükleri "Ultimate Darkness" albumunden tam 5 yıl sonra "Poison Awaits" adlı albumle karşımızda.

Girizgah...
Grup "Ultimate Darkness" dan sonra uzun süreli bir sessizliğe gömülmüş, karizmatik vokal Stefan Hertrich'in de farklı projelerde (Shiva In Exile, Spi-Ritual) yer almasından
ötürü zorunlu yol ayrımına gitmiş, kadroda çalkantılar yaşadıktan sonra da 2006 yılında dağılmıştı. 2008 yılında ise Stefan Hertrich'siz yeni bir kadro oluştu ve album çalışmaları başladı.
Grubun aylar öncesinde sitelerinde yayınladıkları tanıtım sampleları gerçekten hoşuma gitmiş, zaten Paradise Lost izinden giden tok erkek vokale sahip kaliteli melodik Gothic Metal gruplarının da sayılı oldugunu düşünmemden ötürü ister istemez bu album için büyük beklenti biriktirmiştim.
Yanılmış da sayılmam...
Albumun, beklentilerimin %100 ünü karşılamadığı muhakkak fakat bu tarz kaliteli albumlerinin sayısının azaldıgını ve ayrıca grubun geridönüş albumu oldugunu da hesaba katarsak senenin en başarılı albumlerinden olduğu aşikar.
***
Yeni frontman Harald (Harry) Winkler, 1992-1996 yılları arasında grubun bateristliğini ve aynı zamanda da geri vokalleri yapan elemanıymış. Yani grup için pek de yeni bir isim sayılmaz...
Vokal tarzı Paradise Lost'tan Nick Holmes ile Evereve'den Michael "MZ Eve 51" Zeissl' i anımsatıyor. Stefan Hertrich' i de pek arattığını söyleyemem...
Vokal dışında kadroya yeni bir bas gitarist dahil oldu: Michael Behnke (ex-Eisbrecher).
***
Gelelim Darkseed' in bu 'geridönüş' albumune...
Album genel olarak ne çok sert-ne çok ağır orta tempoya sahip, PL etkisinin yanında duygusal yoğunluğu olan parçalarda The Foreshadowing grubunu anımsatan, vokal derinliği olan klasik Gothic Metal soundlu parçalardan oluşmakta.

İlk iki parça "Roads" ve "Incinerate" için, klasik Darkseed sounduna sahip parçalar olduğunu söyleyebilirim.
(bknz; "Give Me Light"-Dancing with the Lion ve "Counting Moments"-Diving into Darkness)

Açılış parçası "Roads" endüstriyel öğelerin kullanıldığı, vokalin önplanda olduğu elektronik altyapılı enerjik bir açılış parçası. Ardından gelen "Incinerate" te ise melodik klavye kulanımının yanında gitar sesinin daha aktif ve şarkı boyunca da kesilmediğini görmek mümkün.
Albumle aynı adı taşıyan parça "Poison Awaits" bana nedense yeni bir parça dinliyormuşum gibi gelse de, melodik keyboard kullanımıyla akıllara kazınacak olduğunu düşündüğüm orta tempolu bir parça.
"Seeds of Sorrow" parçası, Sentenced "Dead Moon Rising" vari bir açılışla başlıyor fakat sonra onun gibi hareketlenmediği gibi duygusal bir yapıya bürünüyor. 4. parçalar mola vermek için her zaman uygun olmuştur=)
"All Is Vanity" parçasındaki vokaller Paradise Lost' tan Nick Holmes u aşırı anımsatıyor. Fakat bunu kötü "bir kopyadan ibaret" anlamında yazmıyorum çünki parçayı gerçekten sevdim.
"Torn to Shatters" derin piyano melodisine sahip melankolik ve başarılı bulduğum parçalardan.

Fakat en sevdiğim parçalar albumun sonunda yer alıyor. Bunlardan ilki, karanlık atmosferi ve ağır temposuyla sondan bir önceki parça "Timeless Skies";
diğeri ise albumun de en iyisi olduğunu düşündüğüm kapanış parçası "King In The Sun".
Klasik Darkseed soundundan ayrı olarak elektronik yapıdan biraz uzaklaşılmış olan parçada Winkler'in yer yer değiştirdiği başarılı vokal partlarının yanında diğer bütün enstrumanlara da dengeli kullanıldığını, doyumun zirvede olduğu melodik yapılı bir Gothic Metal parçası karşımıza çıkıyor.

En beğendiklerim: King In the Sun, All Is Vanity, Timeless Skies, Roads