Pentagram a.k.a. Mezarkabul - Wasteland [Yeni albümden ilk Single]

Pentagram - Wasteland [Single]
Genre: Heavy Metal
Label: Sony BMG
Release Date: 05.07.2011

Efsane grubumuz Pentagram (Mezarkabul) 9 yıl aradan sonra yepyeni bir albümle karşımıza çıkmaya hazırlanırken, Wasteland adlı yeni single'ları 5 Temmuz itibariyle piyasada yerini alacak. Karanlık melodiye, Candlemass - Solitude Aeturnus ayarında doomy havaya sahip parçada, yeni eleman Gökalp'in kendisine özgü agresif vokalleriyle de uyum 10 numara.


Belki kayıdın daha temiz olabilirliği sorgulanabilir ama vokal performansı (bu şarkıya göre değerlendirildiğinde) asla!.. Parçayı beğenen de olur beğenmeyen de... fakat nedeni asla Gökalp olmamalı. Çünki şarkıya uygun olmasının ötesinde şarkının da önüne geçecek kadar müthiş bulduğum vokal performansı sergilemiş.
Tabi ki bu değerlendirme tek parça için. Genel değerlendirmelerden kaçınmalı,
albüm görülmeden paçalar sıvanmamalı.
Darısı albümün başına...

Review : Aphotic by Novembers Doom

Novembers Doom - Aphotic
Genre: Progressive Doom/Death Metal
Release Date: 10.05.2011


Tracklist
01. The Dark Host 08:08
02. Harvest Scythe 05:42
03. Buried 06:32
04. What Could Have Been 06:33
05. Of Age and Origin - Part 1: A Violent Day 05:04
06. Of Age and Origin - Part 2: A Day of Joy 03:19
07. Six Sides 07:47
08. Shadow Play 07:46
Total:50:40


Into Night’s Requiem Infernal ve The Novella Reservoir albümleriyle kanaatim o ki kariyerlerinin tepe noktasına ulaşmış Amerikalı Doom/Death grubunun yeni albümü The End Records etiketiyle yayınlandı. Albüm kapağındaki başarılı illüstrasyon çalışması Jason Hicks, Tommy Genest ikilisine ait. Dan Swano (KATATONIA/BLOODBATH/ NIGHTINGALE) nun miksajını yaptığı albümde Anneke Van Giersbergen (THE GATHERING/AGUA DE ANNEKE) de "What Could Have Been" parçasında konuk vokal olarak yeralmakta. Rachel Barton Pine (EARTHEN GRAVE)'ın violini ile eşlik ettiği parça fena olmasa da, bu kadro daha iyisini başarabilecek güce sahip... 

Albüm kritiği sayılamayacak bu yazım sadece albümü görmezden gelmediğimi belirtmek içindi. Fakat ne var ki, birkaç şarkı dışında albümün beni çok da sarıp sarmaladığını söyleyemem. "Buried" albümün en sıkı parçası olsa da benim ondan da çok dinlediğim, başarılı vokalleriyle Barış Manço ile Mikael Åkerfeldt arası gidip gelen, 4. dakikasından sonraki kısımlarıyla ise MDB stili hareketli bir hal alan kapanış parçası "Shadow Play".