Inborn Suffering – Regression To Nothingness

Inborn Suffering — Regression To Nothingness
Genre: Melodic Doom/Death Metal
Country: France
Release Date: 09.07.2012


Tracklist
01. Slumber Asylum
02. Born Guilty
03. Grey Eden
04. Apotheosis
05. Another World
06. Regression To Nothingness
07. Self Contempt Kings


2002 yılında Stephane Peudupin (Ningizzia, Lethian Dreams) ve Nicolas Favard tarafından kurulan daha sonra yine Lethian Dreams ve Fractal Gates gruplarından tanıdığımız Sebastien Pierre'yi kadrosuna katan grup 2006 yılında "Wordless Hope" adındaki debut albumlerini yayınladı. Eleştirmenler ve dinleyiciler tarafından olumlu eleştiriler aldı. Fakat bu başarılı albüm sonrasında uzun süre sessiz kalan grup tam 6 sene sonra muhteşem bir albümle geri döndü: "Regression To Nothingness"

Önceki albüme nazaran beste kabiliyeti daha üst düzey ve kendilerini tekrarlamadan bu işin altından kalkmayı bilmişler. Bundan sonraki albümde ne yapacaklarını çok merak ediyorum doğrusu.

Melodik/Atmosferik doom metal türündeki albüm 72 dakika ve 7 parçadan oluşmakta. En kısa parçası 6 dakika olan albümün her saniyesi karanlık ve hüzün dolu.

Doom metalin önemli isimlerinin yeraldığı grubun mix ve mastering işlemleri için de yine dev isimlerle çalışılmış. Miksaj Andrew Guillotin (Glorior Belli, Fractal Gates, Temple Of Baal) mastering işlemi ise Jens Borgen (Paradise Lost, Opeth, Katalonia, Draconian)'e ait.

Son olarak "Regression To Nothingness" için, hem yılın hem de türünün (son yıllardaki tekdüzeliğe bakılarak) en iyi örneklerinden olduğu yorumu yapılabilir.