Third Act In The Theatre Of Madness by Illnath

Illnath — Third Act In The Theatre Of Madness
Genre: Symphonic / Melodic Black Metal
Websites: illnath.dk
Release Date: 18.12.2011


Tracklist
01. Third Act
02. Scarecrow
03. Lead The Way
04. Snake Of Eden
05. Shorthanded
06. Spring Will Come
07. Tree Of Life And Death
08. Fall Of Giants
09. Vampiria
10. Kingship Incarnate (Bonus Track)
Total:48:49


Danimarkalı grup Illnath' ın 3. albümü "Third Act In The Theatre Of Madness" geçtiğimiz günlerde Pitch Black Records etiketiyle yayınlandı. Grubun önceki albümlerini sevememiş biri olarak albümü ilk dinlemeye başlamamla birlikte geri dönüp tekrar tekrar dinlemeye devam etmem bir oldu. Illnath'ın yaptığı tür karşılığında "Melodik Black Metal" yazsa da, tipik bir MBM albümünden ziyade Cradle Of Filth vari Gothic, yer yer Power Metal etkileşiminden söz etmek mümkün. Hızlı tempoya sahip "Scarecrow", "Shorthanded", "Fall Of Giants" gibi parçalar buna örnek gösterilebilir.


Albümü dinlerken melodik ve güçlü gitar rifflerinin yanında başarılı bulduğum çığlıkları kimin attığını merak edip grubun sitesine gözattım. Arada duyduğum bayan vokalleri sadece "arada" sanıyordum fakat meğerse Mona Beck baştan sona vokal yapan isimmiş (dumur oldum diyebilirim).



Albümdeki hiçbir parçaya kötü diyemem. Muhteşem solosu ve basslarıyla "Scarecrow", güzel introsu, öldürücü riffleri ve epik melodisiyle “Spring Will Come” ve (bana sanki daha önce duydugum bir melodiymiş gibi gelse de emin olamadığım) agresif yapılı "Shorthanded" albümün öne çıkan şarkıları.


Bunların dışında en çok dinlediklerim hızlı temposu, senfonik öğeleri, COF vari akılda kalıcı melodisiyle daha açılıştan dinleyeni hapseden -albüme de adını veren- "Third Act" ve benzer yapıdaki "Snake Of Eden". Yanılmıyorsam orjinal kadrodan bir tek gitarist Pete Falk' ın yeraldığı "Third Act In The Theatre Of Madness", sadece grubun değil yılın da en iyilerinden 9/10.




0 yorum:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.