Sea Of Infinity by Mare Infinitum

Mare Infinitum — Sea Of Infinity
Genre: Atmospheric Doom/Death Metal
Release Date: 19.12.2011


Tracklist
01. In Absence We Dwell 14:10
02. Sea Of Infinity 09:47
03. Beholding the Unseen 09:44
04. November Euphoria 08:35
05. In The Name Of My Sin 12:29
___________
Total:54:45


Mare Infinitum, Rusya'dan sesini duyurmaya çalışan Doom-Death grubu. Grup; A.K. iEezor (Comatose Vigil, Abstract Spirit) ve Homer (ex-Who Dies In Siberian Slush)'dan yani yalnızca 2 üyeden oluşmakta. 5 parçadan oluşan "Sea Of Infinity" de Moskova'lı grubun ilk albümü. Toplam 5 şarkıdan oluşmasının aksine albüm süresi 54 dakikadan, her bir şarkının uzunluğu da klasik doom parçalardan alışık olunduğu üzere 10 dakika civarı..


Doom metal elementlerinin kombinasyonu güçlü gitar riffleri, atmosferi derinleştiren keyboard dokunuşları ve parçaların melodik yapısı dünyanın en mutlu insanını dahi bunalıma sokacak nitelikte.. Bu melodik yapıya en büyük katkılardan biri de vokalist A.K. iEezor' un güçlü ve derin brutal vokalleri. Kimi zaman arkaplana geçen brutallere, albüme katkı yapan konukların clean vokallerle eşlik etmesi de akılda kalıcı nakaratlar oluşmasını sağlamış. Bu anlamda albümle aynı adı taşıyan ve akılda kalıcı melodisiyle 2. parça "Sea Of Infinity" albümdeki favorim. Tek olumsuz eleştirim şarkıların farklılığını oluşturabilecek keskin çizgilerin olmaması. Yani ilk kez dinleyen biri bütün şarkılar aynı deyip geçebilir..


Primordial Studio (Comatose Vigil, Abstract Spirit, Revelations of Rain, Who Dies In Siberian Slush)' da kaydedilen, Solitude Productions etiketiyle piyasaya sürülen albüm grup için başarılı bir debut. Eğer doom metalin kasvet yüklü hipnotik atmosferine karşı sabırlıysanız ve grubun bizzat resmi sitesinde de yazdığı üzere müziklerine de ilham veren Mourning Beloveth, Morgion vb grupları seviyorsanız tavsiye edilir değilse uzak durun...

The Road to OR Shalem (DVD - Live at the Reading 3, Tel-Aviv) by Orphaned Land

Orphaned Land — The Road To OR-Shalem
Genre: Progressive/Folk Metal
Release Date: 24.10.2011


DVD 1 Tracklist
1. Halo Dies
2. Birth Of The Three
3. Olat Hatamid
4. The Kiss Of Babylon
5. A Never Ending Way
6. Disciples Of The Sacred II
7. Bereft In The Abyss
8. The Storm Still Rages Inside
9. Sapari
10. From Broken Vessels
11. Ocean Land
12. M I?
13. New Jerusalem
14. Vayehi Or
15. The Warrior
16.Baraka
17. Codeword: Uprising
18. El Meod Na'ala
19. In Thy Never Ending Way
20. The Beloved's Cry
21. Norra El Norra
22. Ornaments Of Gold
___________
01:52:37

DVD 2 Tracklist
01. Bakapaim [feat. Yehuda Poliker]
02. Halom Layam Hatihon [feat. Yehuda Poliker]
03. The Path Part 1 – Treading Through Darkness ( + davul solo)
04. Seasons Unite (from the album Sahara)
05. Thee By The Father I Pray (from the album El Norra Alila)
+ Belgesel - Vayehi Or
+ Klipler - Sapari, Norra El Norra, Ocean Land
+ Fotoğraflar
_____________
38:51 min


İsrail' in en tanınmış grubu Orphaned Land' in, uzun zamandır planladığı proje sonunda gerçekleşti. Çıkış tarihi 24 Ekim olan The Road to OR Shalem DVD'si, grubun tanınmasında önemli pay sahibi efsanevi şarkıların canlı performanslarını içeriyor.


Yirmi yılı aşkın süredir varlığını sürdüren, Death Metali, Orta Doğu ezgileri ve Progresif öğelerle harmanlayıp melodik bir şekilde sunan grup, bu sayede hem hayran kitlesini arttırdı, hem de yeni grupları etkiledi(Odious, Myrath, Arkan...).

Bütün şarkıların gümbür gümbür çalındığı ve coşkulu bir seyirci topluluğunun eşlik ettiği mükemmel setliste sahip DVD'de gözüm sadece "Like Fire To Water" ı aramış olsa da, son zamanlarda dinlediğim (Paradise Lost' un Draconian Times MMXI'ı ile birlikte) en kaliteli performans olduğunu belirtmeliyim. Gerek duygusal, gerekse hareketli parçaların hepsi ayrı güzellikte olmuş hatta kimisinin orjinal halinden de daha dikkat çekici olduğunu söylebilirim. Temiz gitar soloları ve Kobi'nin vokalleri muhteşem. Ayrıca Kobi'ye vokalde Shlomit Levi, Steven Wilson gibi tanınmış isimlerin yanısıra,
60 yaşındaki rock sanatçısı Yehuda Poliker eşlik etmekte.



Century Media Records etiketiyle 2 DVD olarak yayınlanan albümün iki numaralı DVD'sinde ise grup üyeleri ile söyleşilerin bulunduğu kısa filmin yanısıra, grubun sevilen şarkılarının video klipleri ve farklı canlı performanslar yeralmakta. 13 Aralık'ta İsrail' de gerçekleşmiş olan konserin görüntülerini izlerken (Özellikle de El Meod Na'ala, Sapari ve Norra El Norra parçalarında) orada olmayı isteyeceğinizden eminim.
Şuan yapılabilecek en mantıklı şey ise albümün orjinalini edinmek.

Third Act In The Theatre Of Madness by Illnath

Illnath — Third Act In The Theatre Of Madness
Genre: Symphonic / Melodic Black Metal
Websites: illnath.dk
Release Date: 18.12.2011


Tracklist
01. Third Act
02. Scarecrow
03. Lead The Way
04. Snake Of Eden
05. Shorthanded
06. Spring Will Come
07. Tree Of Life And Death
08. Fall Of Giants
09. Vampiria
10. Kingship Incarnate (Bonus Track)
Total:48:49


Danimarkalı grup Illnath' ın 3. albümü "Third Act In The Theatre Of Madness" geçtiğimiz günlerde Pitch Black Records etiketiyle yayınlandı. Grubun önceki albümlerini sevememiş biri olarak albümü ilk dinlemeye başlamamla birlikte geri dönüp tekrar tekrar dinlemeye devam etmem bir oldu. Illnath'ın yaptığı tür karşılığında "Melodik Black Metal" yazsa da, tipik bir MBM albümünden ziyade Cradle Of Filth vari Gothic, yer yer Power Metal etkileşiminden söz etmek mümkün. Hızlı tempoya sahip "Scarecrow", "Shorthanded", "Fall Of Giants" gibi parçalar buna örnek gösterilebilir.


Albümü dinlerken melodik ve güçlü gitar rifflerinin yanında başarılı bulduğum çığlıkları kimin attığını merak edip grubun sitesine gözattım. Arada duyduğum bayan vokalleri sadece "arada" sanıyordum fakat meğerse Mona Beck baştan sona vokal yapan isimmiş (dumur oldum diyebilirim).



Albümdeki hiçbir parçaya kötü diyemem. Muhteşem solosu ve basslarıyla "Scarecrow", güzel introsu, öldürücü riffleri ve epik melodisiyle “Spring Will Come” ve (bana sanki daha önce duydugum bir melodiymiş gibi gelse de emin olamadığım) agresif yapılı "Shorthanded" albümün öne çıkan şarkıları.


Bunların dışında en çok dinlediklerim hızlı temposu, senfonik öğeleri, COF vari akılda kalıcı melodisiyle daha açılıştan dinleyeni hapseden -albüme de adını veren- "Third Act" ve benzer yapıdaki "Snake Of Eden". Yanılmıyorsam orjinal kadrodan bir tek gitarist Pete Falk' ın yeraldığı "Third Act In The Theatre Of Madness", sadece grubun değil yılın da en iyilerinden 9/10.