Woods Of Ypres - Woods 5: Grey Skies & Electric Light

Woods Of Ypres — Woods 5: Grey Skies & Electric Light
Genre: Blackened Doom Metal


Kanadalı topluluk 'Woods 5: Grey Skies & Electric Light' albümünü geçtiğimiz ay Earache Records etiketiyle piyasaya sürdü. Albümün prodüktörü Nine Inch Nails, Paradise Lost gibi tanınmış gruplardan tanınan John Fryer. Woods Of Ypres'in müziğini farklı kılan belki de en önemli özellik David Gold gibi kendine has muhteşem bir ses sahip olmasıydı. David vokalin yanında davul ve gitarı da üstleniyordu. Ne yazık ki "-di" li geçmiş zaman ekini kullanıyorum zira Gold albümün çıkmasına yakın bir zamanda geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmiştir.


Grubun müziği ne Black Metal ne Doom ne Gothic diye nitelendirilebilir. Misal "Keeper Of The Ledger" ve "Adora Vivos" parçaları Melodik Black Metal, “Career Suicide (Is Not Real Suicide)“ ve "Kiss My Ashes (Goodbye)" parçaları Gothic iken, "Alternate Ending" piano eşliğinde son derece ağır ritme sahip Doom parçasıdır. David'in büyük ölçüde Nick Holmes (Paradise Lost) ve Peter Steele (Type o Negative) etkileşimi gözden kaçmayan vokalleri, son derece karanlık, derin ve etkileyici.


'Woods 5: Grey Skies & Electric Light' albümleri hakkında yazı yazmaya karar verdiğimde öğrendiğim ölüm haberi, böylesine muhteşem ve grubun kariyerinin de zirve noktası bir albüm hazırlayıp (gitar,davul ve vokaller Gold'a ait), meyvesini alamadan hayatını kaybetmesi gerçekten üzücü.. Geçtiğimiz günlerde Gold anısına düzenlenen saygı konserinde Novembers Doom, Eclipse Eternal, Empyrean Plague, Gypsy Chief Goliath, Hallows Die, Kittie, Morgan Rider, Musk Ox, Pagan Ritual, Panzerfaust, Sixes And Sevens ve daha birçok grup sahne aldı. Grubun bundan sonra izleyeceği yol belirsiz.. 9/10

0 yorum:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.